Pretekli Dogodki

GASILSKI DRŽAVNI PODPRVAKI IZ TRBOJ

Pionirji PGD Trboje

V soboto, 16. septembra, na deževen jesenski dan, smo  se z najmlajšimi gasilci, pionirji PGD Trboje, odpravili proti Gorici pri Slivnici, kjer je potekalo 20. državno tekmovanje v gasilski orientaciji. Kot lansko leto, so tudi letos pokazali odlično spretnost in znanje na regijskem tekmovanju OŽBEJ NAGLIČ, ROK DRAKSLER in ŽIGA OSELJ in si tako prislužili vstopnico za državno tekmovanje. Na državno tekmovanje so se iz našega društva uvrstili tudi mladinci TIM ELING, BENJAMIN DRAKSLER in GAL VERONIG z mentorico Evo Oselj. Fantje so bili prepičani, da je to tekmovanje edinstvena priložnost za dober dosežek, zato so mesec dni pred državnim tekmovanjem zavihali rokave in pridno trenirali. Komaj so čakali dan, da se bo začelo zares.

Kljub napovedanemu zelo slabemu vremenu, nam dež tokrat ni ponagajal na progi. Ekipa mladincev je štartala pred pionirji. Zmanjkalo jim je kanček sreče in na koncu smo se kljub kazenskim točkam veselili 10. mesta. V kategoriji mladincev je tekmovalo 33 ekip iz vse Slovenije.

Pionirji PGD TrbojePionirjem Žigu, Roku in Ožbeju je vaja z vedrovko odlično uspela, kar jim je bil samo še dodatni motiv za nadaljevanje. Tedaj se je morala začeti ogrevati tudi Petra, druga mentorica Barbara pa jim je dajala še zadnje napotke glede opravljanja vaj. Dvo-kilometerska pot je bila speljana preko štajerskih vinogradov, kar naši ekipi sploh ni predstavljalo kakšnih težav. Poleg vaje z vedrovko, so morali na progi opraviti še tri naloge. V cilj so pritekli s časom 17:14 min. Bili so utrujeni, na obrazih se jim je videlo, da so s progo in kontrolnimi točkami dobro opravili. Po kratkem pogovoru med ekipama pionirjev in mladincev ter mentoricami Evo, Petro in Barbaro, smo se odpravili na kosilo. Občutki so bili dobri, vendar smo bili vseeno zadržani, kajti na državnem tekmovanju se srečajo le najboljše ekipe, ki na regijskih tekomvanjih dosežejo prva mesta. Končno je prišel čas razglasitve in srčni utrip naših tekmovalcev in mentoric je narasel. V katergoriji pionirjev je tekmovalo 34 ekip. Začelo se je odštevanje in pri napovedi petega mesta smo se prijeli za roke in čakali. Podelili so še zadnja tri mesta:

  • mesto PGD PRISTAVA PRI MESTINJI (GZ ŠMARJE PRI JELŠAH) z rezultatom 950,30
  • mesto PGD TRBOJE (GZ KOKRA) z rezultatom 952,53
  • mesto PGD LOKA PRI MENGŠU (GZ MENGEŠ) z rezultatom 952,93

 

Pionirji PGD TrbojePonosno smo odkorakali na prizorišče podelitve in pokal visoko dvignili v zrak. Bili smo ponosni, naše oči pa so orosile solze. Zlati pokal nam je ušel za pičle 0,4 sekunde, vendar je naše fante samo še dodatno vzpodbudil za nadaljno delo v gasilskih vrstah.

Veselo novico smo sporočili našim članom in se nasmejanih ust odpravili proti domu. Pred gasilskim domom v Trbojah so nas čakali navijači in člani društva. Skupaj smo se veselili uspeha naših najmlajših in utrujeni, polni vtisov odšli domov.

Zgodovini PGD Trboje je tako dodan še en uspeh na državnem tekmovanju. Zlatim gasilkam Evi, Urški in Sari, ki so 13.9.2014 osvojile prvo mesto v kategoriji pripravnic, je dodano drugo mesto pionirjev.

Fantje ROK, OŽBEJ in ŽIGA hvala vam za ta poseben dan.

mentorice Eva Oselj, Petra Kralj in Barbara Oselj

 

Gasilski pozdrav NA POMOČ!