29. dan: ČUDODELNA SVETINJA

Babica bo družino obdarila s posebnim darilom. To darilo dela tudi čudeže. Kakšno je to darilo? In kakšno moč ima? Pridruži se ob 19.00.

Babica je vsakemu članu družine z romanja prinesla Marijino svetinjico. Razložila je pomen podob na obeh straneh svetinjice. Povedala je tudi resnično zgodbo, kako je svetinjica pomagala dečku, da je našel svojo družino in kasneje postal celo duhovnik.

Ja, Marija lahko za še tako nemogoče stvari izprosi pri Bogu mnogoterih milosti. Radi se zatekajmo v njeno varstvo in ji izročajmo  svoje prošnje.Okrog Brezmadežne Marije napiši molitev in pobarvaj svetinjico.


Več o čudodelni svetinji si lahko preberete v nadaljevanju:

OTROCI BREZMADEŽNE

Bog je naš nebeški Oče. Marija, Jezusova mati, je pod križem na Kalvariji postala tudi naša nebeška Mati. Po svetem krstu smo postali Božji in s tem tudi Marijini otroci.

Versko resnico, da je Devica Marija brez madeža spočeta, je razglasil papež Pij IX., leta 1854. Marija sama je pripravljala ljudi na sprejem te resnice. 27. novembra 1830 se je prikazala sestri Katarini Labore, usmiljenki, v Parizu in ji naročila, naj poskrbi za kovanje svetinje po vzorcu, ki ga je sama pokazala. Sveta Devica ji je rekla: »Daj kovati svetinjo po tem vzorcu. Vsi, ki jo bodo z zaupanjem nosili, bodo delež-ni velikih milosti…« Svetinja se je naglo širila po vsem svetu. Ljudje, ki so jo sprejeli in jo nosili ter se priporočali Mariji, so bili deležni najrazličnejših milosti, za katere so prosili. Godili so se čudeži, du-hovna in telesna ozdravljenja… Ljudje sami so   prav kmalu začeli imenovati to preprosto znamenje »čudodelna svetinja«.

Resnico o svojem brezmadežnem spočetju je potrdila Marija sama, ko se je 25. marca 1858 prikazala Bernardki Soubirous v Lurdu. Bernard-ka je namreč nosila svetinjo z Marijino podobo okoli vratu. Po prika-zanju je izjavila: »Gospa v votlini se mi je prikazala takšna, kot jo predstavlja čudodelna svetinja«.

Marija vabi tudi danes. Vabi in kliče slehernega od nas, naj postanemo njeni otrociOTROCI BREZMADEŽNE. Otrok Brezmadežne more postati vsak, ki priznava Marijo za božjo in našo mater. Ona je prva, ki moli za nas in z nami. Nenehno posreduje za svoje otroke pri svojem Sinu Jezusu. To pomenijo tudi žarki, ki padajo iz njenih rok na zemeljsko oblo. Marija, srednica vseh milosti, nas spodbuja k zaupni molitvi in udeležbi pri sveti evharistiji.

Več

Devetdnevnica v čast Brezmadežne Marije