25. dan: NA TRIGLAV

Polona se je danes povzpela na naš najvišji vrh – Triglav. Podvig je trajal dva dni. Bilo je naporno, a zelo lepo. Spoznali so gospoda, ki je bil na Triglavu že stokrat. Podal jim je življenjski nauk. Razmišljali so tudi o tem, da je hoja lahko molitev. Kako? Kakešn je življenjski nauk?

Izveš ob 19.00.

Polona, očka, Maks, Lučka in dedi so uspešno osvojili vrh Triglava. Trud ni bil zaman. Razgled je bil čudovit. Ko so se vračali z vrha, so srečali gospoda, ki se je veselil 100. obiska Triglava. To pa je dosežek! Gospod je dodal, da ga bo Maks lahko osvojil 200 krat, če se bo tako odločil ion potrudil. Hojo v hribe je primerjal z življenjem. So lahke, položne in strme, naporne poti. Dobra volja in trud pomagata prehoditi vse poti. Maks je opazil kapelico ob poti. Le zakaj so jo postavili tako visoko v gorah? Dedi je pojasnil, da vsak planinec potrebuje Božje varstvo. Hoja je lahko tudi nevarna. Očka je dodal, da je lahko hoja tudi molitev. Med hojo razmišljamo o številnih stvareh, saj imamo časa na pretek. 

Danes smo spoznali, da se je v življenju potrebno potruditi in verjeti, da zmoremo. Povabimo tudi Marijo in bo šlo še lažje!