23. dan: VES TVOJ!

Danes bomo še malo bolje spoznali gospoda župnika. Vemo, da rad kolesari. Če ne bi bil župnik, bi bil zagotovo kolesar. Zakaj pa je sploh postal duhovnik? Kaj ga je pripeljalo do tega, da se je odločil za ta poklic?

Zelo zanimiva zgodba nas čaka ob 19.00. Se vidimo!

Gospod župnik sploh ni imel namena postati duhovnik. Študiral je medicino, saj bi rad postal zdravnik. Kot študent medicine se je udeležil poletne prakse v Zambiji v Afriki. Tam je hudo zbolel. V sanjah se mu je prikazala Marija in mu rekla, da še ne bo umrl, da ga Jezus potrebuje, da bo ljudem govoril o njem. Ko se je pozdravil in vrnil v Slovenijo, je temeljito premislil o besedah, ki mu jih je Marija rekla. Veliko je molil, da bi res izpolnil Božjo voljo. Jezus ga je pri molitvi v srcu povabil, naj ljudem pove, kako zelo jih ima rad. In sprejel je odločitev, da gre za duhovnika. In tako je danes župnik in oznanja, da nas ima Jezus zelo rad. Pa Marija tudi.

Hvala Jezusu, da nam pošilja duhovnike, ki nam govorijo o Bogu in Mariji. Marija, mati duhovnikov, prosi pri Bogu za duhovnike, da bodo pogumni, goreči in vztrajni oznanjevalci Božje ljubezni.