21. dan: KONČNO POLETNE POČITNICE

Polonca bo predstavila načrte za počitnice. Ne bo ji dolgčas! Kako pa boš ti preživel in preživela počitnice, ti zastavlja vprašanje. Spomnila pa bo tudi na današnji praznik. Kateri že? Prisluhni ob 18.00.

Počitnice bodo pestre: oratorij, bazen, igrišče, Dolenjska in še kaj. Toda nikamor brez rožnega venca in Marijine podobice, pravi Polonca. Veste, da je danes praznik – Gospodov vnebohod. Takrat se je morala Marija posloviti od svojega sina, ker je šel v nebesa k Očetu. Verjetno ji ni bilo lahko. Vsem pa je dal nalogo, naj gredo po svetu in oznanjajo evangelij. Veš, tudi tebe pošilja, dragi šmarničar. Da si tudi med počitnicami Njegova priča.

Predlog za čas med počitnicami: obišči vse pomembne Marijine romarske kraje (najdeš jih pri včerajšnjih šmarnicah), zberi podobice in ugotovi, če so vse posvečene isti Mariji. Počitnice so doooolge, tako da boš imel dovolj časa, da svojo družino odpelješ na romanje, ki bo tudi lep izlet, saj je Slovenija s svojo naravo čudovita dežela! Pošlji tudi kakšno fotografijo vašega obiska Marije. Pa srečno!